Mlýnek Nuova Simonelli Mythos II

Profesionální mlýnek na kávu Nuova Simonelli Mythos II je vybaven mlecími kameny z titanu o velikosti 85 mm.

Vhodný do restaurací a kaváren, ve kterých se připraví vyšší počet káv.

Mlýnek se ovládá a seřizuje pomocí dotykového displeje

Dva typy mlýnku Mythos II: Bez možnosti nastavení otáček

                                                  Nastavitelné otáčky mletí

Nastavitelné otáčky mlecích kamenů dávají baristům mít možnost 100% kontroly nad procesem mletí kávy. Otáčky se dají nastavit v rozmezí 700-1400 otáček za minutu.

Mlýnek je možné si prohlídnout po domluvě na showroomu v Praze.

Cena, barva, dostupnost na tel. 608120040

Počet

MYTHOS II (Clima_PRO 2.0)

Mlýnek MYTHOS II (ClimaPro 2.0) byl vyvinut ve spolupráci se 4 účastníky WBC (World Barista Championship), z nichž tři se stali i vítězi – James Hoffmann, Colin Harmon, Fritz Storm a Gwilym Davies. Vytvoření tohoto jedinečného mlýnku trvalo dva roky. Kromě předních světových baristů se na jeho vývoji podíleli i profesoři z University of Alcona. Mythos je unikátní v tom, že stabilizuje teplotu pomleté kávy v intervalu mezi 35-45 ° C, což přináší do extrakce espress neopakovatelnou konzistenci. Využívá k tomu tři prvky:

  1. topné těleso připojené na senzoru na „límci“ mlýnku, které zvyšuje svou teplotu z jakékoli pokojové teploty na 35 ° C a udržuje ji,
  2. ventilátory, které napomáhají chlazení mlýnku – vytvářejí takzvaný komínový efekt, který se spustí v okamžiku, kdy mlýnek překoná nechtěnou hranici 45 ° C,
  3. hliníkový chladič, který dokáže absorbovat a efektivně odvádět teplo vznikající mezi mlecími kameny.

Další pomůckou je minimální prostor mezi mlecími kameny a distribučním kanálem směrem od nádoby se zrnky kávy. Jiné mlýnky mají v tomto prostoru uložených v průměru 40 gramů zrnkové kávy. Cílem této minimalizace je podpora konzistence, redukce odpadu či hluku způsobeného mletím.

Mlýnek má přesné dávkování, kdy káva takřka beze zbytku padá přímo do středu páky. Titanové kameny vynikají dlouhou životností a zvládnou tak namlít až 1200 kg kávy. Mythos II umele více než 12 kg kávy denně. Mikrometrické ovládaní kamenů umožňuje plynulé nastavení hrubosti mletí. Systém „stop and go“ baristovi umožňuje dle uvážení přerušit mletí dávky, například stlačit kávu v páce a domlít zbytek kávy. Barista mód umožňuje upravit nastavení dávky bez vstupu do programovacího režimu.

Technické parametry:

Velikost zásobníku: 2 kg                                                                                                                                                              
Napětí: 230 (50 Hz) / 115 V (60 Hz)
Výkon: 230 / 650 Volts / Watt
Hmotnost: 25kg
Rozměry: 202 x 416 x 518 mm 

Mohlo by vás také zajímat