Seznam produktů značky Filicori Zecchini

Filicori Zecchini

Firmu Filicori Zecchini založili v Boloni v roce 1919 pánové Aldo Filicori a Luigi Zecchini. Posilovaná o konkrétní zkušenosti získávané den po dni v malém obchůdku v centru města, spoluzakladatelé pochopili, jak důležité je nabízet svým zákazníkům výrobek trvale vysoké a stejné kvality. Proto se rozhodli osobně řídit a sledovat celý výrobní proces, počínaje kávovým zrnkem až k samotnému šálku kávy Espresso. V tomto duchu byla založena firma Filicori Zecchini, která již nebyla pouhým snem a která se rychle stala známou ve městě Boloni jako synonymum pro opravdovou „kávu". Od roku 1919 uplynula dlouhá cesta ale firma je dodnes, o téměř století později, stále řízena stejnými rodinami zakladatelů.Navzdory průmyslovým dimenzím, dosaženým od padesátých let minulého století, zůstala firma věrná filozofii, která slučuje řemeslnickou vášeň s technologickými novinkami, kde však ani zvýšená automatizace nikdy nedojde tak daleko, aby nahradila přímý zásah člověka. Obdobně jako ti, kteří jsou oddáni opravdovému Umění, i my se věnujeme vytváření nezaměnitelných výrobků.

Certifikovaná káva

Špičkové výrobky Filicori Zecchini striktně dodržují předepsaný technologický předpis Národního institutu Italského espressa - vydaný v roce 1988 a schválený autorizovaným institutem (C.S.Q.A. certifikát kvality č. 214 z 24. září  1999, DTP 008 ed. 1) - a mají tedy právo být označeny značkou „Italské Certifikované Espresso“. Toto označení kvality může být použito pouze u směsí, které mají přesně stanovené vlastnosti, díky kterým se liší od imitací. Předpis ukládá, aby směs s označením „Italské Certifikované Espresso“ byla získána ze směsi pražených zrn různého původu, která jsou namleta operátorem v momentu přípravy a jsou zpracována ve strojích na kávu  takovým způsobem, aby vzniklý nápoj  byl harmonií chuti a vůně  získané na základě smyslové analýzy. Kávový krém má mít oříškovou barvu s tendencí k tmavé, s narudlými reflexy - jemnou konzistenci bez velkých ok nebo bublin. Vůně kávy má být intenzivní, s nádechem připomínajícím vůni květů, ovoce, pečeného chleba a čokolády. Tento dojem musí přetrvat i po vypití kávy, po několik dalších minut.

Aktivní filtry